Saturday, February 21, 2009

Artikel Catur di Akhbar

Sumber : Laman blog Hairulov 


Sewaktu browsing laman blog Hairulov, GiLoCatur terbaca tentang posting artikel mengenai anak-anak GiLoCatur di Sinar Harian hari Rabu 18 Februari 2009. Pada hari yang sama artikel mengenai anak-anak Azman juga keluar di akhbar Kosmo. Ini sangat bagus untuk sukan catur di negara ini. Diharap artikel-artikel tersebut akan menjadi pemangkin kepada kemajuan sukan catur di negara ini. 

Sebenarnya, pada hari tersebut GiLoCatur telah membeli akhbar-akhbar Kosmo dan Sinar Harian, yang sememangnya GiLoCatur beli hari-hari, di awal pagi sewaktu menghantar anak bongsu ke sekolah agama. Tetapi GiLoCatur tidak baca terus akhbar-akhbar tersebut. Sewaktu isteri GiLoCatur membaca Kosmo beliau terbaca artikel tentang Nabila dan keluarga Azman Hisham. GiLoCatur kemudian publish mengenai artikel tersebut dalam laman blog ini. Dan sewaktu browsing laman blog Hairulov, didapati beliau lebih awal telah posting mengenai artikel Nabila. Baru GiLoCatur tahu tentang artikel anak-anak sendiri di Sinar Harian di shoutbox laman blog Hairulov.

Terima kasih kepada blogger Hairulov yang scankan artikel tersebut dan publish dalam blog beliau.

Satu lagi perkara mengenai NM Edward Lee yang tidak kelihatan dalam Kejohanan Catur MSSD Petaling Utama. Rupa-rupanya kehilangan beliau dari pertandingan tersebut adalah kerana beliau menyambung belajar di ASCI Singapura. Untuk berita lanjut, boleh layari laman blog Marcus Yeoh di URL berikut - http://marcusyeoh.blogspot.com/2009/02/nm-edward-lee-in-anglo-chinese-school.html.


No comments:

Post a Comment